DDR POLAND » Forum » cztery strzałki naraz (gra na klawiaturze)
| Autor | Wypowiedź |
|---|---|
|
Lagoona 2010-02-07 19:02:33 |
Witam, taki mam problem, mianowicie gram w Stepmanie na klawiaturze, i w niektórych piosenkach lecą cztery strzałki w jednym rzędzie - uderzam więc cztery klawisze na klawiaturze, ale za nic to nie działa..... nigdy jeszcze nie 'złapałam' tych czterech strzałek. Jakieś sugestie wybrnięcia z tej sytuacji? |
| Zgłoś nadużycie | |
|
BTM 2010-02-07 22:07:39 |
Hej, witamy na forum :) Nie wiem dokładnie czy wina jest to klawiatury (buffer sprzętowy) czy samego systemu (buffer programowy) ale niektóre kombinacje klawiszy pozwalają na wciśnięcie tylko 3 klawiszy na raz, po czym klawiatura przestaje reagować na kolejne sygnały, aż do zwolnienia poprzednich klawiszy. Spróbuj przekonfigurować Stepmanię tak, by korzystała z innych klawiszy - najlepiej nie strzałek a liter - powinno pomóc :) |
| Zgłoś nadużycie | |
|
Lagoona 2010-02-07 23:05:03 |
hmm no niestety nie pomogło, ale dziękuję za zaintersowanie tematem. pozdrawiam |
| Zgłoś nadużycie | |
|
BTM 2010-02-08 07:50:37 |
Sprawdź inne kombinacje - standardowe WSAD u mnie np. nie działa (po wciśnięciu komputer nie rejestruje żadnego klawisza i głośniczka słychać piknięcia), ale już np. A + S + K + L działa bez problemu. Może nie jest to najlepsza kombinacja, ale pokazuje, że da się znaleźć taką kombinację, która działa :-) edit: o, np QWER też działa, ASDF też - wygląda na to, że działa "wierszami" oraz kombinacjami "2 z jednego, 2 z innego wiersza" Ostatnia edycja: BTM, 2010-02-08 07:52:27 |
| Zgłoś nadużycie | |
|
Lagoona 2010-02-08 16:28:48 |
OK dzięki będe próbować :) Korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie - patrząc jak graja inni, to większość z tych którzy naprawde wymiatają gra dwoma dłońmi. Ja gram jedną dłonią na kursorach, czyli mój środkowy palec obsługuje dwa klawisze (w góre i w dół). Od jakiegoś czasu że tak powiem 'stoje w miejscu', i zastanawiam się czy po prostu możliwa jest naprawde SZYBKA gra jedną dłonią? Bo tak dochodze do wniosku, że chyba jednak żeby zacząć wymiatać trzeba się przestawić na dwie dłonie. Widzieliście kogoś kto wymiata JEDNĄ dłonią? :] |
| Zgłoś nadużycie | |
|
BTM 2010-02-08 16:54:04 |
Osobiście na klawiaturze jestem noga, ale jak już gram to dużo lepiej idzie mi dwoma rękoma - głównie palec wskazujący i środkowy - wydaje mi się, że są najbardziej sprawne i mają najlepszy refleks. Może poprzeglądaj filmiki na YouTube: http://www.youtube.com/results?search_query=stepmania+one+hand&search_type=& amp;aq=f - jak widać parę osób potrafi ;-) |
| Zgłoś nadużycie |